European Institute of cross-border studies

A KUTATÁS AKTIVITÁSAI

A kutatás során 25 strukturált interjú készül az Ister-Granum EGTC térségének kiválasztott politikai, gazdasági, illetve társadalmi szereplőivel (polgármesterek, cégvezetők, vállalkozók, adminisztratív vezetők, civil szerveződések vezetői). Az interjú során a következő lényeges kérdésekre igyekszünk választ találni:

• Hogyan változott meg az Ön szakmájában a határon átnyúló kapcsolatok szerepe az európai uniós integráció és a schengeni csatlakozás nyomán?

• Milyen határon átnyúló kapcsolatokkal rendelkezik az Ön települése/szervezete?

• Milyen határon átnyúló együttműködési projektekben, pályázatokban vett részt az Ön települése/szervezete az elmúlt években? Milyen térségre terjednek ki ezek a kapcsolatok?

• Milyen adminisztratív akadályokba, illetve egyéb nehézségekbe ütközik a kapcsolatok, együttműködések kialakítása, fenntartása?

• Hogyan tudott hozzájárulni az Ister-Granum EGTC, mint szervezet az együttműködések kialakításához/fejlesztéséhez?

Az interjúk elkészülte után következő lépésben egy forgalomszámlálással összekötött kérdőívezésre kerül sor az Ister-Granum térség legfontosabb összekötő kapocsának, egyben az együttműködés térbeli szűk keresztmetszetének számító Mária Valéria hídon. A felmérés elsősorban a térségben élő, a határon átjáró magyarországi és szlovákiai lakosokat célozza, az ő jellemző határon átnyúló térhasználati mintáikat, tevékenységeiket igyekszik feltárni.

 Linkek

Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata
http://cesci-net.eu/

 

Transfrontier Euro-Institut Network (TEIN)
http://www.transfrontier.eu/


Mission Opérationnelle Transfrontalière (MOT)
http://www.espaces-transfrontaliers.org/

 Eseménynaptár

2020. szeptember
HKSzCsPSzoV
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

 Friss hírek